Home
Professionals

Bijstand

Voor de periode dat u op zoek bent naar werk, kunt u bijstand aanvragen. U krijgt alleen bijstand als u niet genoeg geld heeft om van te leven. Kunt u helemaal niet meer werken? En heeft u geen inkomsten en ook geen recht op een uitkering van UWV? Dan kunt u ook bijstand aanvragen.

Onder Recht op bijstand kunt u nalezen wat de voorwaarden zijn. Bijstand kunt u aanvragen via uw gemeente. De hoogte van de uitkering hangt af van uw persoonlijke situatie.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk (weer) aan het werk gaat en zo een inkomen krijgt. Bij hoe vind ik werk? leest u wat u kunt doen om een baan te vinden. Krijgt u een bijstandsuitkering, dan heeft u bepaalde plichten. U moet bijvoorbeeld solliciteren en u moet Nederlands kunnen spreken: dit heet de taaleis. Daarnaast kan het zijn dat uw gemeente van u een tegenprestatie vraagt.

Geef het altijd door aan de gemeente als u een bijstandsuitkering heeft en ziek wordt. Meer over ziekmelding en bijstand.

Gaat u langer dan 3 maanden een zorginstelling wonen, dan krijgt u een lagere bijstandsuitkering. Meer over de bijstand en wonen in een instelling.

Vragen over bijstandsuitkering

De gemeente Buren verstrekt bijstandsuitkeringen aan de inwoners van Neder-Betuwe.

Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Dan kunt u tussen 9:00 en 17:00 bellen met de gemeente Buren, via telefoonnummer 14 0344. Vraag naar de afdeling Werk & Inkomen.

Heeft u al een bijstandsuitkering? En heeft u een vraag over uw bijstandsuitkering of wilt u iets doorgeven? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Buren, via het algemene nummer 14 0344. Belt u bij voorkeur tussen 09:00 en 10:00 in de ochtend.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult