Home
Professionals

Inwoners voor elkaar

Het Kernpunt moedigt inwoners van Neder-Betuwe aan om er voor elkaar te zijn. Inwoners kunnen bijvoorbeeld zelf een activiteit organiseren, klusjes doen in de buurt of zich aanmelden als vrijwilliger. Aarzel ook niet om hulp te vragen aan anderen!

Om zelf te doen

Volg de linkjes om meer te weten te komen over wat u zelf kunt doen om hulp te vragen en hulp te ontvangen.

Hulp vragen uit de omgeving

Tips die het makkelijker maken om hulp te vragen.

Losse klussen

Suggesties voor mensen die graag af en toe een handje willen helpen.

Actief worden als vrijwilliger

Verken de mogelijkheden! Voor hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk en actuele vacatures kunt u terecht bij Welzijn Rivierstroom.

Zelf iets organiseren

Mist u iets in uw dorp of gemeente en wilt u daarvoor graag iets organiseren? Dan kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan. Behoefte aan deskundig advies? Neem dan contact op met Welzijn Rivierstroom. Vul het formulier in op de website of bel met 0344-602337.

Meedoen aan een activiteit

In de Nederbetuwse dorpen wordt van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld door de Huizen van het Dorp, kerken, verenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Kijk in de activiteitenagenda voor een overzicht. Het zijn allemaal activiteiten om samen met anderen te doen. Kijk dus of er iets voor u bij zit en doe een keer op proef mee.

Ondersteuning via het Kernpunt

Het Kernpunt is er voor al uw hulpvragen, maar kan u ook helpen wanneer u zelf iets wilt organiseren. U kunt daarom altijd contact opnemen met het Kernpunt wanneer u een eigen initiatief wilt opstarten.

Het preventieteam

Heeft u een goed idee voor een activiteit in de buurt? Zoekt u een maatje? Of heeft u behoefte aan gezondheidsvoorlichting? Dan kan het Kernpunt de hulp van een deskundige uit het preventieteam inschakelen. Het preventieteam ondersteunt inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Het preventieteam is een samenwerkingsverband tussen:

  • de Kernpunten
  • Stichting Welzijn Rivierstroom
  • de jongerenwerkers van Mozaïek
  • de gezondheidsmakelaar van de GGD
  • de buurtsportcoaches
  • de wijkverpleegkundige
  • de jeugdverpleegkundige GGD
  • en de identiteitsgebonden preventiemedewerker van Eleos

Welzijn Rivierstroom

Welzijn Rivierstroom helpt mensen om passend vrijwilligerswerk te vinden, ondersteunt vrijwilligersorganisaties en koppelt mensen die hulp zoeken aan een geschikte vrijwilliger of maatje.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult