Home
Professionals

Schuldhulpverlening

Wanneer u er niet uitkomt met uw schuldeisers, kunt u schuldhulpverlening vragen bij de gemeente. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Kernpunt.

Hulp bij schulden

De mensen van de schuldhulpverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Aanmelden voor schuldhulpverlening

Voor schuldhulpverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. U moet wel ingeschreven staan in de gemeente en een eigen inkomen hebben. U kunt zich aanmelden voor schuldhulpverlening via het Kernpunt

De medewerker van het Kernpunt plant vervolgens een huisbezoek met u voor het verzamelen van de eerste informatie. Daarna maakt hij of zij daar een aanvraag van en stuurt dat door naar de medewerkers van Schuldhulpverlening van de gemeente Buren. De gemeente Neder-Betuwe heeft op dit gebied een samenwerkingsverband met Buren. Eén van de medewerkers van Schuldhulpverlening van de gemeente Buren neemt binnen 9 werkdagen contact met u op voor een intake-gesprek. Dat gesprek vindt plaats in het gemeentehuis in Opheusden.

Komt u ervoor in aanmerking, dan is de ondersteuning gratis.

Kredietbank of maatschappelijk werk

U kunt ook terecht bij een kredietbank of het maatschappelijk werk voor ondersteuning bij uw geldzaken.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult