Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoning

Een geschikte woning voor senioren is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In deze woningen zijn woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer en keuken gelijkvloers. Maar een eengezinswoning met traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. Verder moet de woning in elk geval doorgankelijk zijn met een rollator.

Zoekt u een seniorenwoning in de gemeente Neder-Betuwe, dan kunt u kijken naar het aanbod op Woongaard.com.

Zorgwoning of serviceflat

In een zorgwoning woont u zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zorgwoningen horen vaak bij een woonzorgcentrum, maar dat is niet altijd zo. De woningen zijn aangepast, de thuiszorg zit vlakbij en kan snel bij u zijn. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving. Vaak is er ook een ontmoetingsruimte, waar u samen kunt eten of koffiedrinken.

Zorgwoningen zijn er niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die een aangepaste woning nodig heeft. U huurt een zorgwoning via een woningcorporatie of zorginstelling. Kopen is soms ook mogelijk.

Seniorenwoning zoeken via Woongaard

Voor sommige woningen op Woongaard.com krijgen 55-plussers voorrang. Zoek hiervoor in het gehele aanbod en kijk bij de woning van uw keuze onder het kopje 'Voorrangskenmerken'. U kunt ook filteren op 'Seniorenwoning', maar dan krijgt u minder resultaten.

Heeft u moeite om een passende woning te vinden? Neem dan contact op met Stichting Woningbeheer Betuwe. Zij zoeken dan samen met u naar geschikte woonruimte.

Voorrang met zorgindicatie

Heeft u een indicatie voor 10 uur zorg per week vanuit de Wlz of zorgverzekeringswet, dan kunt u ook voorrang krijgen op woningen via Woongaard, wanneer dit is aangegeven bij 'Voorrangskenmerken'. De leeftijdsgrens van 55 jaar geldt dan niet.

Heeft u een zorgindicatie en zoekt u passende woonruimte, dan kunt u ook altijd contact opnemen met Stichting Woningbeheer Betuwe. Zij zoeken dan met u naar een geschikte woning.

Appartement of aanleunwoning huren bij woonzorgcentrum

U kunt ook een appartement of aanleunwoning huren bij een woonzorgcentrum. U betaalt zelf de huur van de woning. U kunt daarbij gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum, bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte. De zorg en ondersteuning die u nodig heeft, regelt u zelf.

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Hulpaanbod

Seniorenwoning

Zorgwoning Kempkeshof

Kempkeshof is een woongebouw met 22 woningen met zorggarantie voor...

Zorgwoning Hoekland

Hoekland is een woongebouw met 12 woningen met zorggarantie voor...

Aanleunwoningen

Bij zorgcentrum De Wittenberg zijn een aantal aanleunwoningen...

Organisaties

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Zorgcentra De Betuwe: Huize Appelenburg

 0800-77 33 444 zorgcentradebetuwe.nlJulianalaan 186669AGDodewaard

Christelijk zorgcentrum Anker

 0488-48 32 50 ankerzorg.nlSchenkhofstraat 114041CAKesteren

Zorgcentra De Betuwe: Elim - Ontspannen wonen...

 0800-77 33 444 zorgcentradebetuwe.nlBartus van de Walstraat 24051AKOchten

Vergelijk hulpaanbod