Als u minder goed ter been bent, kan een rollator uitkomst bieden bij het lopen. Een rollator wordt niet vergoed vanuit de het basispakket van de zorgverzekering, maar wel door sommige aanvullende verzekeringen. U kunt een rollator ook lenen of huren bij een thuiszorgwinkel.

Rollator

Een rollator is een hulpmiddel dat u steun biedt als lopen minder goed lukt. Handig aan de meeste rollators is dat u uw spullen erin kunt leggen. Er bestaan allerlei soorten rollators. Bijvoorbeeld rollators waar u op kunt zitten, inklapbare rollators en rollators speciaal voor mensen met Parkinson.

Kijk voor een goed overzicht van rollators op Hulpmiddelenwijzer.nl.

Vergoeding rollators

Rollators worden niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de kosten wel. Uw zorgverzekeraar kan u meer vertellen over de mogelijke vergoeding voor een rollator. Maar u kunt zelf natuurlijk ook een nieuwe of tweedehands rollator kopen, als u dat liever wilt.

Loophulpmiddelen lenen of huren

Meestal kunt u bij de thuiszorgwinkel met korting loophulpmiddelen huren. Soms is dit zelfs gratis. De thuiszorgwinkel moet dan wel een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Gaat u naar een andere leverancier, dan moet u de gewone prijs betalen. Informeer daarom van tevoren bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Bent u lid van STMR, dan kunt u bij de thuiszorgwinkel van STMR 13 weken gratis eenvoudige hulpmiddelen lenen. Daarna betaalt u een gereduceerd tarief als u het hulpmiddel huurt of koopt.

Rolstoel en scootmobiel

Als u niet meer kunt lopen, kunt u eens kijken wat voor rolstoel bij u past. Een scootmobiel kan uitkomst bieden voor de langere afstand.

Organisaties

Thuiszorgwinkel

STMR Thuiszorgwinkel Tiel

 0900-84 33 stmr.nlHertog Reinaldlaan 24001RCTiel

Vegro

 0800-28 87 766 vegro.nlVennestraat 132161LELisse

Hulpmiddelenleverancier

Harting-Bank

 088-65 40 842 harting-bank.nlReactorweg 1603542ADUtrecht

STMR Thuiszorgwinkel Tiel

 0900-84 33 stmr.nlHertog Reinaldlaan 24001RCTiel

Vergelijk hulpaanbod