De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau van GGD Gelderland-Zuid. In Neder-Betuwe vindt u het consultatiebureau in Opheusden en Ochten.

Totdat uw kind 4 wordt kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Op school

Vanaf het 4e levensjaar verlopen de contacten met de GGD vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De GGD Gelderland-Zuid houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag. De inlooptijden waarop de GGD op school is, staan meestal in de gids van de school.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD.

Het Kernpunt kan u ook verder helpen.

Hulpaanbod

Consultatiebureau

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur is op onze locatie aan de Lambartus van Ingenstraat...

Organisaties

Consultatiebureau

Consultatiebureau Opheusden

 088-14 47 111 ggdgelderlandzuid.nlVuurdoornstraat 24043NSOpheusden

Consultatiebureau Ochten

 088-14 47 111 ggdgelderlandzuid.nlLambartus van Ingenstraat 64051BROchten

GGD Gelderland-Zuid, vestiging Rivierenland

 088-14 47 300 ggdgelderlandzuid.nlKersenboogerd 24003BWTiel

Vergelijk hulpaanbod