Samen sporten is leuker dan alleen! Zoek daarom iemand om mee te sporten of te bewegen.

Samen sporten is leuker dan alleen

Heeft u een vriend, broer of buurvrouw die ook wil gaan bewegen? U kunt misschien kijken of u samen kunt gaan. Met een trainingsmaatje sporten is vaak een stuk gezelliger. Doen jullie een wedstrijdsport? Dan kan de wil om te winnen een extra motivatie zijn. Ook al is het een trainingspotje.

Sportmaatje zoeken

Nog geen sportmaatje of beweegbuddy gevonden? Ook geen probleem. Doe een keer mee aan een sportieve activiteit. Vaak komt u dan vanzelf wel mensen tegen waarmee u vaker kunt afspreken. Verder kunt u natuurlijk lid worden van een vereniging, rondvragen bij mensen die u kent of een oproepje plaatsen op social media.

Kijk bij Mensen ontmoeten voor meer tips hoe u nieuwe contacten legt.

Samen bewegen in de buurt

Tijd voor de volgende stap! Bedenken hoe u wilt gaan bewegen. Wordt het fietsen, wandelen of Pilates? Zwemmen, rolstoelbasketbal of hardlopen? U kunt eens in de volgende lijstjes kijken voor inspiratie:

U kunt ook kijken of er in uw gemeente een sportloket of beweegcoach is waar u informatie kunt krijgen over sporten en bewegen bij u in de buurt.

Vaste sportafspraak

Maak afspraken over hoe vaak en op welke dagen u samen gaat sporten. U belooft bijvoorbeeld dat u op maandag en donderdag gaat hardlopen en dat u in het weekend samen naar de sportschool gaat. Door samen een sportafspraak te maken, slaat u het sporten minder snel over. U heeft namelijk niet alleen uzelf ermee als u afzegt, maar ook uw sportmaatje.

Teamsport

Misschien is een teamsport iets voor u. Bijvoorbeeld voetbal, hockey of volleybal.

Het voordeel van een teamsport is dat het team u motiveert en op sleeptouw neemt. Bovendien leert u ook een heleboel door te sporten met andere mensen. Bijvoorbeeld sporten volgens een vast schema, omdat u met de andere teamleden afspreekt. En elkaar vertrouwen, om samen tot betere prestaties te komen. Ook stimuleren teamleden elkaar om door te gaan.

Gezondheidsmakelaar Neder-Betuwe

In alle gemeenten in Rivierenland zijn vanuit de GGD Gelderland-Zuid gezondheidsmakelaars werkzaam. In onze gemeente is dat Doke Verstegen.

Een gezondheidsmakelaar ondersteunt de beleidsmedewerker gezondheid van de gemeente. Samen geven ze vorm aan het gezondheidsbeleid. De gezondheidsmakelaar probeert als ‘verlengstuk’ van de gemeente de verbindingen te leggen tussen beleid en praktijk. En speelt in op de behoeften en actualiteiten van burgers en samenwerkingspartners. Het doel is om de inwoners te stimuleren tot een gezonde leefstijl en te zorgen voor een gezonde leefomgeving. Natuurlijk gebeurt dit in samenwerking met de verschillende zorg- en welzijnspartners in de gemeente.

Wanneer u ideeën of behoeften heeft die te maken hebben met gezondheidsthema’s, kunt u altijd met Doke contact opnemen via dverstegen@ggdgelderlandzuid.nl.

Hulpaanbod

Sporttraining

Buurtsport IJzendoorn

Bij mooi weer zullen we wel eens met buurtsport activiteiten die...

Samen is Leuker

Het is een beweeggroep voor kinderen die niet direct terecht...

Buurtsport Basisschoolleerlingen

Gratis naschoolse beweegactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12...

Agenda

Beweegagenda

Kans voetbal
6MAA

Kans voetbal

Voetbal voor iedereen. In Neder-Betuwe wil men graag dat iedereen die dat wil, mee kan doen. Dus ook met voetbal. Kans voetbal is een nieuw inwonersinitiatief in de gemeente,...

Organisaties

Sportscholen

Arnold's Gym Sport & Voeding

 0488-84 42 89 arnoldsgym.nlNedereindsestraat 254041XEKesteren

Sportschool Hans van den Hatert

 0344-64 34 88 hansvdhatert.nlHeuningsetraat 234051CAOchten

Healthclub Juliën

 0344-60 22 04 healthclubjulien.nlProvincialeweg 164033BRLienden

Sportverenigingen (alles)

Biljartvereniging De Lamp

 0488-44 12 41Tielsestraat 504043JTOpheusden

Voetbalvereniging Echteld

 0344-60 76 02 twitter.comOoisestraat 144054MNEchteld

Tennisvereniging de Kersenplukkers

 0488-48 19 63 dekersenplukkers.nlJoost van den Vondelstraat 364041XKKesteren

Zwembaden

Zwembad Groenendaal Plus

 0344-63 08 60 sportplazatiel.nlLaan van Westroijen 994002GWTiel

Sportorganisatie met activiteiten of training

Vergelijk hulpaanbod